LANDGOED HUIZE BERGEN  |  GLORIEUXLAAN 1  |  5261 SG VUGHT  |  T 073 658 04 00  |  WELKOM@HUIZEBERGEN.NL                        NL | EN

huizebergen.nl > Bedrijf  >  Joannes Bosco Stichting



Reserveer Hotelkamer

Aankomst / Arrival
 title=
Vertrek / Departure
 title=
Promotiecode 

BOEK KAMER


 


Offerte
Bijeenkomst

RESERVEER VOOR:

JOANNES BOSCO STICHTING

De Joannes Bosco Stichting helpt jongeren in achterstandssituaties bij hun ontwikkeling. De stichting biedt jonge mensen in Brabant een steuntje in de rug om zelfstandig verder te kunnen groeien. Haar fondsen verkrijgt de stichting uit de opbrengsten van de exploitatie van Landgoed Huize Bergen en De Spreeuwelse Heide. 

De stichting selecteert jaarlijks een aantal projecten in Brabant die jongeren tot 18 jaar helpt bij het vergroten van hun zelfredzaamheid. De focus ligt op nieuwe activiteiten die startkapitaal nodig hebben om jongeren met een geestelijke, lichamelijke of maatschappelijke achterstand duurzame ondersteuning te bieden.

De stichting met ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling) is opgericht in 1936 en handelt in de geest van de Italiaanse priester Giovanni Bosco (1815-1888). Don Bosco bekommerde zich om de hulpbehoevende medemens. Hij was in zijn tijd een revolutionair pedagoog die fouten en misstappen niet bestrafte en goede daden opvallend beloonde. Ruim 75 jaar na haar oprichting is het gedachtegoed van Joannes Bosco nog steeds een bron van inspiratie.

Voorbeelden van initiatieven die in het verleden middelen hebben mogen ontvangen van de Joannes Bosco Stichting zijn;
- Stichting Hoogvliegers
- Lunchcafé in de Roos
- Stichting Prins Heerlijk
- Stichting Bijzonder Gewoon

Voor meer informatie over de stichting of voor het direct aanvragen van subsidie verwijzen wij u graag door naar www.joannesboscostichting.nl.