LANDGOED HUIZE BERGEN  |  GLORIEUXLAAN 1  |  5261 SG VUGHT  |  T 073 658 04 00  |  WELKOM@HUIZEBERGEN.NL                        NL | EN

huizebergen.nl > Muziek  >  Vught Klassiek



Reserveer Hotelkamer

Aankomst / Arrival
 title=
Vertrek / Departure
 title=
Promotiecode 

BOEK KAMER


 


Offerte
Bijeenkomst

RESERVEER VOOR:

Muziek & Historie

De combinatie ‘Landgoed Huize Bergen’ en ‘Muziek’ gaat ver terug in de geschiedenis. Toen Wim van Beuningen, de zoon des huizes, nog jong was werd al een uitzonderlijk muzikaal talent bij hem ontdekt. Later ging hij dan ook naar Parijs om in de leer te gaan bij beroemde componisten zoals Ravel en Milhaud om zo uit te groeien tot componist met een uitzonderlijk muzikaal geheugen. 

Landgoed Huize Bergen acht het nu tijd om de geschiedenis te laten herleven en de muzikale klanken na al die jaren weer terug te brengen op het Landgoed.

 

Vught Klassiek 

Iedere laatste zondag van de maand kunt u tijdens Vught Klassiek genieten van aanstormend en zeer verrassend jong talent in de vorm van sfeervolle klassieke concerten.

Landgoed Huize Bergen helpt met Vught Klassiek aanstormende talenten aan een podium om concertervaring op te doen. En de bezoekers genieten van enthousiaste en veelbelovende toptalenten in een sfeervolle ambiance. Voor Vught Klassiek zijn jonge musici geselecteerd uit heel Nederland en buitenland. Stuk voor stuk topmusici van morgen! En bij ieder concert is er een jonge presentator die zorgt voor een interview met de musici, om ook kennis te maken met de mens achter de muziek.

Speciaal gewaardeerd worden de sfeervolle inrichting, gratis consumpties en het informele voorspel door extra jonge amateurs en aankomende musici in het voorprogramma Prelude.

Vernieuwend is ook het grote projectiescherm achter de vleugel. Dat geeft het publiek een haarscherp beeld op de verrichtingen van de pianist en overal in de zaal zicht op het toetsenbord. Aan de bezoekers steeds de vraag om te stemmen en een waardering voor de musici uit te drukken, waardoor er kans is op deelname aan de jaarlijkse finale, eind november. Daarnaast zijn er vele prijzen zoals de Landgoed Huize Bergen Publieksprijzen, mogelijk gemaakt door de Joannes Bosco Stichting, de ELBRIMALE Toonkunstprijs, beschikbaar gesteld door Stichting Elbrimale Fonds, de Persprijs en Juniorenprijs.  

Na afloop van het concert is er informeel samenzijn met musici en presentator in de sfeervolle ambiance van Landgoed Huize Bergen.

Programma 

14.15      Foyer De Pauw van Landgoed Huize Bergen open
14.50      Zaal open
15.00     Voorprogramma- Prelude
15.10      Deel I Hoofdprogramma en interview
16.00     Pauze
16.15      Deel II Vervolg concert, waarna informeel samenzijn met musicus, presentator en bekendmaking voorlopige uitslag.

 
Ook in het zesde seizoen van Vught Klassiek is er iedere laatste zondag van de maand een concert, ook in de zomermaanden!.

Vught Klassiek heeft weer een lijst aanstormende musici geselecteerd, die stuk voor stuk strijden om een plaats in de Finale. Bekijk de concertagenda Vught Klassiek en reserveer svp alvast de data in uw agenda.

Reserveren

Stuur een mail naar muziek@huizebergen.nl met concertdatum, naam en aantal gewenste kaarten. Of reserveer telefonisch via 073-6580400.

Prijs

€ 10,00, inclusief koffie/thee & programmaboekje
Kinderen: € 5,00
Passe-partout: doorlopende toegang het hele jaar: € 85,-.


Uiteraard kunt u bezoek aan Vught Klassiek combineren met genieten van bijvoorbeeld koffie met appeltaart of een heerlijk glas wijn als afsluiter.

Vught  Klassiek is een maandelijks ontmoetingspunt voor Vught en wijde omgeving en een aantrekkelijke invulling van de zondagmiddag. Tevens is Vught Klassiek een goede gelegenheid eens wat meer kennis te maken met wat Landgoed Huize Bergen allemaal biedt.