Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Landgoed Huize Bergen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Beste Prijsgarantie

Teambuildingsactiviteiten

Landgoed Huize Bergen is met 7 hectare, prachtige natuur dé locatie voor uw actieve en minder actieve teambuildingsactiviteiten. Wij werken met diverse partijen samen om voor u een onvergetelijke teambuildingsdag te organiseren. Hieronder een greep van de aangeboden workshops. Zoekt u iets anders? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met u mee!

 

 

Schapendrijven

In deze workshop wordt de training van een border collie voor het drijven van schapen gebruikt om iemand in zijn eigen 'communicatiespiegel' te laten kijken. Het begrip communicatie wordt onderzocht in een ongewone context, namelijk in de buitenlucht met border collies en schapen in plaats van aan tafel in een kantoorgebouw. Het begrip communicatie wordt weer helder en begrijpelijk en u krijgt inzicht in de manier waarop u communiceert. Schapendrijven met border collies is een typisch staaltje teamwerk. Tijdens de workshop wordt de teamspirit tussen de deelnemers onderling op de proef gesteld!

Boogschieten

We starten deze leuke workshop boogschieten met het voorstellen van de medewerkers van GH Events. Vervolgens wordt er uitgebreid ingegaan op de techniek van het handboogschieten. Nadat de instructeur de afspraken betreffende de veiligheidsregels heeft doorgenomen is het de beurt aan de deelnemers.

De deelnemers gaan met drie verschillende type bogen schieten; Bare bow (een boog zonder hulpmiddelen), compound boog (boog met katrollen) en de recurve boog (boog met stabilisatoren). Er is een kruisboog aanwezig voor deelnemers met een blessure of deelnemers die zelf niet de kracht hebben om de pees van de handboog voldoende uit te trekken.

Heel bijzonder om de kracht van de verschillende bogen te ervaren. Eerst schieten de deelnemers een aantal oefenpijlen. De instructeurs lopen rond en geven aanwijzingen en proberen de schiethouding van de schutters te verbeteren. Het is zeker niet eenvoudig maar men kan zich snel verbeteren. Na een aantal pijlen zal blijken dat men zich steeds meer vertrouwd voelt met de houding en het schieten. Na de oefensessie wordt het serieus want dan wordt er voor de teampunten of individuele punten geschoten. Iedere deelnemer schiet dan een vooraf afgesproken aantal pijlen.

Inbegrepen workshop boogschieten: 
Boog: uitleg over de verschillende type bogen en pijlen
Techniek: houding van de deelnemer 
Oefensessie: onder begeleiding schieten wat de houding ten goede komt
Wedstrijdsessie: de deelnemers schieten voor de punten
Finale: ballonnen schieten en bij voldoende tijd extra schietopdrachten

Schermen

Tijdens de workshop schermen zult u op een unieke manier kennismaken met de schermsport. We zorgen ervoor dat al het materiaal voor u klaar staat zodat u gelijk met uw gezelschap aan de slag kunt gaan. We zullen starten met een kleine instructie en volgen daarop met een korte inleiding over de schermsport. Hierin komt de geschiedenis van het schermen aan bod en we leggen u de verschillende disciplines uit. In de schermsport komen diverse wapens aan bod, waaronder een floret, degen en een sabel, deze zullen we u gelijk laten zien.

Na de inleiding gaan we aan de slag met het voetenwerk, de deelnemers van de workshop schermen worden in stelling gezet. Dit wordt ook wel én garde genoemd. Het voetenwerk is zeer essentieel tijdens de schermsport, we gaan dan ook diverse basis voetpassen oefenen. Wanneer iedereen het voetenwerk aardig onder de knie heeft gaan we de wapens en beschermspullen uitdelen. Elke deelnemer van de workshop schermen krijgt een sabel, masker, vest en een handschoen. Vervolgens gaan we verder met een aantal aanvalstechnieken en verdedigingen (ook wel weringen genoemd).

De volgende stap bij de workshop schermen is het duelleren, we gaan eerst een aantal duellen oefenen en vervolgens worden er teams ingedeeld. In deze teams zul je vervolgens tegen elkaar gaan duelleren, spannend!

Alle deelnemers van de workshop kunnen zonder problemen op hun eigen niveau meedoen. Alles is goed, of je nu zeer enthousiast aan de slag gaat of lekker op het gemak. De workshop schermen is trouwens geschikt voor jonge en oude deelnemers, fit of weer net iets minder fit.