Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Landgoed Huize Bergen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Beste Prijsgarantie

Open Monumentendag

Op zondag 15 september 2024 zal de Open Monumentendag plaatsvinden. U bent van harte uitgenodigd om het monumentale landhuis te verkennen en u te verdiepen in de rijke geschiedenis terwijl u de prachtige stijlkamers bezoekt.

In het landhuis zijn er verschillende elementen die u terugbrengen naar 'toen', zoals de schilderijtjes in de Kinderkamer, de Eetkamer en de portretten van Charlotte en Willem van Beuningen in de Salon.

We koesteren de geschiedenis en het erfgoed van dit prachtige landhuis en zetten ons in om deze met de grootst mogelijke zorg te bewaren voor toekomstige generaties.

Om de ware schoonheid en betekenis van dit monument te ervaren, nodigen we u uit om het zelf te komen ontdekken. Mis deze kans niet om ondergedompeld te worden in de tijdloze pracht van het Landhuis.

We kijken ernaar uit u te verwelkomen!

 

Historie

Het landhuis van Landgoed Huize Bergen werd in 1916 gebouwd in opdracht van de familie Fentener van Vlissingen-Roosenburg naar ontwerp van architect J.H. Hanrath. Het 16 hectare grote park rondom het landhuis, vogeleiland, boomgaard en kassen werd eveneens aangelegd in de 19e eeuw. Op het landgoed bevinden zich ook nog een Koetshuis, een dienstwoning en een Bloembinderij.

In 1927 nam dochter Charlotte, samen met haar man Willem van Beuningen, intrek in het woonhuis. Dit sociaal bewogen echtpaar is door hun goede daden voor de gemeenschap van Vught niet onopgemerkt gebleven. Zo lieten zij o.a. in de jaren 30 arbeiderswoningen bouwen en organiseerde mevrouw tijdens de oorlog de verstrekking van voedselpakketten aan gevangenen van Kamp Vught. Bij de verkoop van het landgoed in 1950 had Charlotte de wens dat het een maatschappelijke doel zou gaan dienen. Die wens wordt tot op de dag van vandaag nog steeds vervuld.

 

Joannes Bosco Stichting

Opbrengsten uit de exploitatie van Landgoed Huize Bergen komen namelijk ten goede aan ideële doelen via de Joannes Bosco Stichting. De stichting ondersteunt daarmee projecten in Brabant gericht op de ontwikkeling van jongeren. Landgoed Huize Bergen heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een hotel.