Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Landgoed Huize Bergen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Beste Prijsgarantie

Vught & omgeving

Omgeving Vught staat bekend om de prachtige natuur, cultuur, de gezellige dorpjes, en het bourgoundische 's-Hertogenbosch. Er zijn dus talloze uitjes die je kunt plannen bij een verblijf op Landgoed Huize Bergen. Hieronder een top 5 van uitjes die wij aanbevelen aan onze gasten.

 

Fietsen  Wandelen

Nationaal Monument Kamp Vught

Kamp Vught, of Konzentrationslager Herzogenbusch, was tijdens de Tweede Wereldoorlog het enige SS-concentratiekamp buiten nazi-Duitsland en het door nazi-Duitsland geannexeerde gebied. Nationaal Monument Kamp Vught wil een wezenlijke bijdrage leveren aan het morele bewustzijn in de samenleving door de herinnering levend te houden aan concentratiekamp Vught en de lotgevallen van degenen die met deze plek (ook na de oorlog) verbonden raakten.Daarnaast streven zij er naar om duidelijk te maken wat de actuele betekenis is van de (im-)materiële getuigenissen en wat de verbinding is met de vraagstukken van deze tijd. 

Bezoek Nationaal Kamp Vught

De Vughtse Heide

Wandelen over onverharde paden, dicht bij huis genieten van de natuur en het landschap. Dat kan op de ommetjes in Vught en omgeving. Een daarvan is ommetje ‘Vughtse Heide’, een wandeling van 5 km. Wandel van knooppunt naar knooppunt en geniet! Vught was in vroegere eeuwen vaak het strijdtoneel van aanvallen op ’s-Hertogenbosch. Ontdek de drie lunetten die in de 19e eeuw op de Vughtse Heide zijn aangelegd om een aanval vanuit het jonge België op te vangen. Wandel over de bospaden langs de grachten van deze verdedigingswerken. Ook komt u langs Kamp Vught. Via bossen bereikt u het laatste stukje echte hei. Op de Loonsebaan staat een beeldengroep van twee vechtende ridders te paard dat herinnert aan de laatste middeleeuwse ridderslag in 1600 op de Vughtse Heide. 

 

Meer informatie

's-Hertogenbosch (Den Bosch)

Vanuit Landgoed Huize Bergen verblijft u vlakbij het Bourgondische 's-Hertogenbosch (Den Bosch). Den Bosch is vanuit ons hotel gemakkelijk te bereiken via de auto (10 min), fiets (20 min) en treinstation Vught. Wie Den Bosch binnenstapt waant zich in een historisch decor. Middeleeuwse panden met trapgevels, knusse straatjes en monumenten kenmerken het straatbeeld. Combineer dat met de bourgondische en gastvrije sfeer en je snapt waarom het heerlijk vertoeven is in Den Bosch. Wat nou typisch Bosch is? Een heleboel! De Bossche Draak bijvoorbeeld, die je op het Stationsplein vindt. De Bossche Bol, de Sint-Jans Kathedraal, de Binnendieze, de schilder Jheronimus Bosch, Theaterfestival Boulevard, Jazz in Duketown of de bijzondere carnavalstradities van Oeteldonk. Het is allemaal kenmerkend voor Den Bosch.

 

Meer informatie

DePetrus

DePetrus is een ontmoetingsplek voor inwoners en bezoekers van Vught & omstreken.

Kom binnen om te snuffelen tussen de boeken, om mee te doen met een cursus of activiteit, om een leuk cadeautje te kopen, de kunst of het gebouw te bewonderen, of gewoon om de krant te lezen onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee. Er zijn regelmatig activiteiten gepland.

 

Meer informatie

Ijzeren Man / het Klimbos

Wil je lekker ontspannen aan het water met een cocktail en loungemuziek, dan moet je zeker een bezoek brengen aan de Ijzeren Man.

Wil je iets meer actie dan kun je terecht bij het Klimbos, deze bestaat uit maar liefst 15 klimroutes, ziplines en een nettenpark en is hiermee een van de grootste klimbossen van de Benelux! Een park waar alle avonturiers, groot en klein, zich uren uitleven tussen de bomen. In het klimparcours draag je een klimgordel en doorloop je diverse klimroutes variërend in moeilijkheidsgraad en hoogte. Zo kan iedere avonturier op zijn eigen niveau klimmen en klauteren. Zowel beginners als ware durfals! Meer dan 135 onderdelen en ziplines zorgen voor een ware beleving.

 

Meer informatie